İzmir Valisi Mustafa Toprak İzmir Dijital Arşiv Kentini Ziyaret Etti

İzmir Valisi Mustafa Toprak İzmir Dijital Arşiv Kentini Ziyaret Etti

İzmir Valisi Mustafa Toprak İzmir Dijital Arşiv Kentini Ziyaret Etti

İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir’in Menderes ilçesinde kurulu İzmir Dijital Arşiv Kent’i olarak nitelendirilen Kod-A firmasını ziyaret etti.

Ziyarette Vali Toprak’a Menderes Kaymakam Vekili Osman Aslan Canbaba, TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkunkaya ve Türk Telekom Bölge Müdürü Yücel Yaşar eşlik ederken Vali Toprak, Kod-A Genel Müdürü Ersin Taşkın tarafından kapıda karşılandı.

Konuklarını gezdiren ve arşiv kentle ilgili bilgiler veren Taşkın, bu merkezde Türk Telekom’a ait 1.5 milyar sayfalık dokümanın dijital olarak saklandığını ve bu sayede dört yıl gibi kısa bir sürede 54 bin ağacın kesilmekten kurtulduğunu ifade etti.

Telekom Grubuna arşivleme hizmeti veren Kod-A’nın faaliyetleri hakkında bilgiler alan Vali Toprak, teknolojik anlamda gelinen noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Toprak; “Sayısal veriye ulaşmada ve dokümanların arşivlenmesinde göstermiş olduğunuz gayretler için sizlere teşekkür ediyorum. Yapılan hizmet sadece dokümantasyonun erişilebilirliği açısından değil, binlerce hatta milyonlarca ağacı kesilmekten kurtarması bakımından da çok önemli. Bu yüzden sizlere ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Günümüzde teknoloji hızla ilerlemeye devam etmekte ve İzmir’in her alanda olduğu gibi Dijital Arşiv anlamında da ülkemize hatta dünyaya hizmet veriyor olmasından gurur duyduk” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir