Kamudaki En Büyük Dijital Arşiv Projesi Bakan Soylu Tarafından Tanıtıldı

Kamudaki En Büyük Dijital Arşiv Projesi Bakan Soylu Tarafından Tanıtıldı

Kamudaki En Büyük Dijital Arşiv Projesi Bakan Soylu Tarafından Tanıtıldı

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, 1 Aralık tarihinde, Ankara Gölbaşı Vilayetler Evi’nde düzenlenen “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Dijital Arşiv Projesi”nin tanıtım programının açılışında, Türkiye’nin çok köklü bir dijital dönüşüm gerçekleştirdiğini, Türkiye’nin en büyük restorasyon ve kamunun en büyük dijitalleştirme projesi olan “Dijital Arşiv Projesi”nin de bu dönüşüm sürecinin önemli bir bölümünü oluşturduğunu belirtti.

Nüfus ve vatandaşlık hizmetleri alanında Türkiye’nin gelişmiş ülkelerle arayı kapattığını, hatta teknolojik olarak öne geçtiğini ifade eden Bakan Soylu; “Dijital arşiv projesi ile nüfus idaresi sisteminin temeli olan 110 bin civarında nüfus kütüğü ve yaklaşık 365 milyon sayfa dayanak belgesi taranarak ve 767 bin sayfa restore edilerek dijital arşiv oluşturulmuştur. Oluşturduğumuz bütün sistemlerle dijital arşivimizin entegrasyonu yapılmıştır.” diye konuştu.

“Dijital arşiv beklediğimizden çok daha büyük katkı sağlamıştır”

Dijital Arşiv Projesi kapsamında restore edilen ve sisteme eklenen belgelerin bir gurur vesilesi olduğunu söyleyen Bakan Soylu, dijital arşivlemenin sağlayacağı faydaları da şu sözlerle ifade etti: “Dijital arşiv projesiyle belgelerin arşivden çıkarılması ile posta masrafları gibi birçok maliyetten de tasarruf edilmesi sağlanacaktır. Oluşturduğumuz tüm sistemlere bunun entegrasyonu yapılmıştır. 15 Temmuz’dan sonraki ana hedeflerimizden birisi birimler arasındaki entegrasyonu sağlamaktı. Bize beklediğimizden çok daha büyük katkı sağlamıştır. İşlerin süratlenmesinde, olayların aydınlatılmasında. Saha sonuçlarında olumlu yansımalar gördük. Personelimizin yıpranması azaldı. Bakanlığımızın tüm birimlerinin analiz yapabilme kabiliyeti arttı. Birbirini duymayan dijital sistemler değil, birbirini gören sistemlerle hizmetlerin hızlandığı bir sisteme adım adım gidiyoruz. Standardı yükseltebilmek için hizmet veren de önemli. Çalışanın da memnun olduğu bir anlayışı hayata geçiriyoruz.”

Bakan Soylu projeyi sosyal medya hesaplarından da duyurdu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisine ait facebook ve twitter hesaplarından yaptığı paylaşımda ise Dijital Arşiv Projesi ile bugüne kadar, aile kütüklerinde bulunan 365 milyon sayfa belgenin dijital ortama aktarıldığı, 767 bin sayfanın da restore edildiği bilgisini verdi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kod-A Bilişim tarafından gerçekleştirilen projeyi bir Youtube paylaşımıyla Türkiye’nin en büyük restorasyon ve kamunun en büyük dijitalleştirme projesi olarak kamuoyuna duyurdu.

Erhan Taşkın: Kod-A Bilişim olarak projemizle gurur duyuyoruz

Kod-A Bilişim Genel Müdürü Erhan Taşkın ise konuyla ilgili açıklamasında, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun Kod-A Bilişim tarafından yürütülen “Nüfus Dijital Arşiv Projesi”nden övgüyle bahsetmesi bizleri ziyadesiyle memnun edip, gururlandırmıştır. Bu başarıda pay sahibi olan Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkililerine, projede yer alan iş ortaklarımıza ve çalışanlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Onların uzmanlıkları ve özverili çabaları çok değerliydi.” dedi. Projenin beklenilenden daha büyük katkı sağlamış olmasından da büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Taşkın; “Arşiv dijitalleştirme alanında uzun yıllardır sektör lideri olan Kod-A Bilişim, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da kamu ve özel sektöre en kaliteli hizmeti vermeye devam etme arzusundadır.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir