Kod-A “ISO 27001 Bilgi Güvenligi Yonetimi” Kalite Belgesi ile Onurlandırıldı

Kod-A “ISO 27001 Bilgi Güvenligi Yonetimi” Kalite Belgesi ile Onurlandırıldı

Kod-A “ISO 27001 Bilgi Güvenligi Yonetimi” Kalite Belgesi ile Onurlandırıldı

Türkiye ve Avrupa’da Servis Büro pazarında lider olan Kod-A Yazılım firması ISO 27001 kalite belgesi almaya hak kazandı.

ISO 27001, Bilgi Güvenliği Yönetimi Sisteminin (BGYS – ISMS: Information Security Management System) gereksinimlerini tanımlayan, uluslararası denetlenebilir tek standart olduğunu ifade eden Kod-A Genel Müdür Yardımcısı Erhan Taşkın konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Denetimler bağımsız firmalarca yapıldığı için kalite garanti altında olacaktır. Bu standart yeterli ve orantılı güvenlik denetimlerinin seçilmesini sağlamak için tasarlanmıştır. Bildiğiniz gibi günümüzde bilgi, kurum ve kuruluşlarca artık birinci öncelikli varlık olarak görülmektedir. Sahip olduğunuz diğer varlıklardan daha önemlidir. Bilgi varlığı firmaların çalışabilmesi ve hatta belki de hayatta kalabilmesi için çok kritiktir. Bu kalite belgesi, bilgi varlıklarınızın iyi tanımlanmış belli standartlar altında korunduğunu garantilemektedir. Bu sayede hem firmanız hem de hizmet vermekte olduğunuz firmalar bilgi varlıklarının güvencede olduğunu bilecekler. Bu standart, kamu, finans, sağlık ve BT sektörleri gibi bilginin korunmasının büyük öneme sahip olduğu alanlarda özellikle gereklidir.”

Bu belgeyi alarak firma olarak çalıştıkları kurum ve kuruluşlara verdikleri önemi göstermek istediklerini de belirten Taşkın; “Bilindiği gibi ISO 27001 standardı, organizasyonunuzun risklerini bağımsız olarak kontrol altında tutarken bilgi güvenliği süreçleri, prosedürleri ve dokümantasyonunu düzenlemektedir. Türkiye’de sınırlı sayıda firmanın sahip olduğu bu kalite belgesi ile Kod-A sektöründeki liderliğini her konuda devam ettireceğini göstermiştir.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir