Kod-A KAM’18’de Dijital Arşiv Ürünlerini Tanıttı

Kod-A KAM’18’de Dijital Arşiv Ürünlerini Tanıttı

Kod-A KAM’18’de Dijital Arşiv Ürünlerini Tanıttı

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen, Kod-A’nın da sponsorları arasında yer aldığı “Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticileri Kongresi ve Fuarı (KAM’18)” 29 Kasım – 1 Aralık 2018 tarihleri arasında, “Ulusal Bilgi Politikası” temasıyla gerçekleşti.

Antalya’daki Turizm Merkezi Belek’te düzenlenen programın açılışı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun ve Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şaban Kızıldağ’ın da katıldığı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilirken, Kod-A’yı Genel Müdür Yardımcısı Aslı Seda Tura temsil etti.

Üç gün süren programda, dijitalleşmeden yapay zekaya, müzecilik alanındaki yeniliklerden ulusal politikalara kadar birçok konu uzmanlar tarafından ele alındı.

 

 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Dursun, AA’ya yaptığı açıklamada, kütüphane ve arşivlerin, bakanlıklarının ana altyapısını oluşturduğunu vurguladı. Dursun: “Gelecek gündemleri, sorunlarımızı, oluşabilecek birtakım özel ihtisas alanlarını burada paydaşlarla beraber değerlendirdik. Ellerindeki yazılımları, keşifleri anlattılar. Başarılı bir fuar olduğu kanaatindeyim.” diye konuştu.

Kod-A Genel Müdür Yardımcısı Aslı Seda Tura da Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en büyük dijital arşiv firması olan Kod-A’nın hem dijital hem fiziksel arşivleme hem de doküman arşiv yönetim yazılımı konusunda bin kişilik uzman bir kadroyla çalıştığını belirtti.

Tura, KAM’18’e yönelik değerlendirmesinde ise “Katılım beklentimizin üzerindeydi, doğru zamanda doğru yerde olduğumuzu hissettik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir